woensdag 26 september 2012

Protection Patrol Pinkerton wint de 9de editie van de Beloften.


 
Afgelopen zaterdag vond de finale van De Beloften plaats, hét Gentse pop-en rockconcours. 6 laureaten streden op de St Baafsweide in Gent tijdens de Coyendans om de wisselbeker:
Scrappy Tapes, St. Grandson, Hear Hear! ( a cheer), Jayeness, The Dead Color en Protection Patrol Pinkerton.
De jury bestond uit voorzitter Wim Defoort (Go For Music), Willem Vandesande (All Eyes On Hip Hop), Jasper Wentzel (Pias), Tine Gernaey (Arquettes) en Piet Dierickx (Drums Are For Parades). De kersverse Belofte 2012 is Protection Patrol Pinkerton! Protection Patrol Pinkerton staat sinds april 2011 op het podium. Hun catchy tunes verraden een innige liefde voor Vampire Weekend en Stone Roses, wiens She Bangs The Drums ze met verve vertolkten tijdens de finale van De Beloften. Hun live act onthult een aanstekelijke gestoordheid, gedragen door 5 persoonlijkheden met uitstraling. Hun verleden in wedstrijden was tot dusver nét niet: publieksprijzen tijdens Melkrockrally en De Vedette en een plaats in de finale van Westtalent 2011. Hoewel uit Tielt afkomstig, opereert de band vanuit Gent. Ze speelden onder meer in Café Video, op Boomtown en de Student Kick Off. Aanstaande zondagmiddag 30 september zijn ze live te bewonderen op de Muziekmarkt van Democrazy op DOK!
Protection Patrol Pinkerton krijgt naar goede Beloften-traditie een stevig prijzenpakket: concerten op de Muziekmarkt van Democrazy op DOK op 30 september en tijdens Open Ateliers op 20 en 21 oktober, een cafétour (Boom Boom, Café Video, Charlatan, De WalrusBarville, Muziekcentrum Track, Kinky Star)  een clubtour (Cactus Club, Democrazy, Het Entrepot , Nijdrop) een festivaltour (Rock VoorSpecials Specials, Zeverrock, Crammerock)  repetitietijd van Das Kot, Democrazy,
Muziekcentrum Track en opnametijd van House of Media. Protection Patrol Pinkerton
laat zijn gitaren een jaar lang gratis controleren door Lutherie Decorte. Muziekclub Democrazy begeleidt de groep een jaar lang op maat.
Tweede plaats ging naar Dead ColorJayeness werd derde. Beide groepen krijgen repetitietijd bij Democrazy (Leopoldskazerne), en een check-up van hun gitaren bij Lutherie Decorte. Jayeness kon bovendien het publiek het meest bekoren, en zal in het voorprogramma van Protection Patrol Pinkerton spelen op hun Charlatan-concert naar aanleiding van de start van de nieuwe Beloften campagne in mei 2013. Een akoestische gitaar (!) van The Roadhouse was hun prijs. Verwacht zeer binnenkort een combinatie van akoestische gitaar en beatboxing! 
 
Dank aan The Roadhouse, Win For Life, Hogeschool Gent, Artiflock en Aaitski (voor de hippe T-shirts), Roomer (van de bolle flesjes), Vedett, Urgent.fm, Poppunt en Vi.be, Zone 09, Hinkelspel en Slagerij Cannaert.
De Beloften is een samenwerking tussen vzw De Beloften, vzw Democrazy en buurtwerk Macharius - Heirnis - Scheldeoord en wordt ondersteund door de Stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen.
 http://www.debeloften.be/

Geen opmerkingen: