donderdag 10 juli 2008

Muziek op de coyendans (2) : Penguins Know Why

De jongens van Penguins Know Why bezitten de gave om muzikaal verrassend uit de hoek te komen. Het eigenzinnige viertal kaapte in 2007 zowel de publieks- als de hoofdprijs weg op het Oost-Vlaamse rockconcours 'De Beloften'. Penguins Know Why hebben het niet zo begrepen op traditionele songstructuren en ook op catchy gitaarriffjes zal je ze niet betrappen. Een viertal jaar geleden werd de band geboren tussen tuinhuis en varkensstal in het niemandsland van Eeklo en Oost-Eeklo. Vrolijk wordt je daar duidelijk niet echt en het resultaat is dat PKW dan ook behoorlijk rauw en cynisch klinkt. Veeleer grootstedelijk dan plattelands. Eind 2007 brachten ze hun eerste titelloze EP uit, een blauwdruk van hun typische schurende postpunk noise die de liefhebbers van Shellac, Sonic Youth en The Fall mateloos zal bekoren. Strakke drums, gloeiende uithalen, snedige gitaren en hypnotiserende sloganeske vocals zijn hun handelsmerk. Op Belgisch niveau passen de heren perfect in het hooggewaardeerde gezelschap van bands als Hitch en White Circle Crime Club.

Goddeau:
"Zij die het kunnen weten en hun oor continu te luisteren leggen, spraken er al even over maar nu kan de hele wereld meeluisteren. Penguins Know Why debuteert met een e.p. die alle roddels en geruchten over de groep meer dan bevestigt."

KindaMuzik:
"Penguins Know Why combineert noisepop-elementen à la Sonic Youth met drones en bezwerende rituelen uit de postpunk en krautrock. Een moeilijke manier om duidelijk te maken dat het om aangename teringherrie gaat."

(bron: www.myspace.com/penguinsknowwhy)

Geen opmerkingen: